Ameriški slamnik in njegovo delovanje

Poznamo mnogo rastlin in rožic, ki s svojimi zdravilnimi učinki čudežno odpravijo kakršne koli bolezni ali neprijetna obolenja. Ena izmed takšnih rastlin pa je tudi ameriški slamnik. Ameriški slamnik ni le lepa rastlina, ki jih imamo na svojih vrtovih, ampak je poznana predvsem po njenih zdravilnih učinkih. Njene učinkovine in delovanje je izjemno predvsem pri zdravljenju in preprečevanju prehlada.

Ameriški slamnik so za zdravljenje uporabljali že Indijanci v Severni Ameriki, saj so se zavedali njegovih zdravilnih učinkovin. Uživali so ga zdrobljenega v kašo, njegov sok ali korenine. Delovanje ameriškega slamnika sega na mnoga področja, saj učinkovito deluje in pripomore pri opeklinah, ranah, zobobolu, prehladnih obolenj, kašlju, vnetju dlesni, bolečinah v grlu in na mnogih drugih področjih. 

ameriški slamnik

Ameriški slamnik še danes uporabljajo v sodobni medicini in kot ključno sestavino nekaterih zdravil, kot je Ecnihaforce in je eno najpomembnejših zdravil, ki jih ljudje uporabljajo. Tako kot večina ostalih rastlin, ima tudi ameriški slamnik svoje podvrste in ga ločimo na drugačne različice, kot so škrlatni ameriški slamnik, ozkolistni ameriški slamnik in bledi ameriški slamnik. V farmaciji pa velja za najbolj učinkovitega škrlatni ameriški slamnik.

V mnogih zdravilih in pripravkih najdemo ameriški slamnik kot glavno ali pa stransko sestavino, vendar tako kakor se med seboj razlikujejo različne vrste ameriških slamnikov, se tudi ta zdravila med seboj razlikujejo glede na njihovo učinkovitost, zato morate biti pri kupovanju takšnih izdelkov zelo previdni, saj niso vsi enako učinkoviti. Eno izmed najbolj znanih zdravil, ki kot glavno sestavino uporabljajo rastlino ameriški slamnik, je Echinaforce. To zdravilo pa vam je na voljo v obliki tablet ali kapljic in uspešno deluje ter vam pomaga takrat, kadar nastopi prehlad in prehladna obolenja. Več o zdravilu Echinaforce ali o rastlini ameriški slamnik pa si lahko preberete na spletni strani www.preberite.si.