bučna juha

Bučna juha: popoln obrok za hladne dni

Buče so odlična izbira za jesenske in zimske jedilnike, saj so bogate s hranili, ki krepijo imunski sistem. Vsebujejo veliko vitaminov, od vitamina E, predvsem pa vitamin A, ki skrbi za zdravje oči ter seveda še vitamin C, ki pomaga telesu pri obrambi pred prehladi. Poleg tega buče vsebujejo vlaknine, ki pripomorejo k zdravju prebave, ter antioksidante, ki ščitijo telo pred škodljivimi prostimi radikali. Bučna juha je tako, zaradi svoje hranilne vrednosti in nizke kalorične vsebnosti popoln obrok za hladne dni. Ko imate doma viška buč in se vam prileže nekaj toplega, je domača bučna juha prava izbira.

Recept za kremasto bučno juho

Obstaja veliko receptov po katerih lahko pripravite bučno juho. Če pa želite, da bo vaša bučna juha zares okusna, jo lahko pripravite s sestavinami kot so:
– 1,5 kg buče (lahko tudi 2 kg, če želite več juhe)
– 2 beli čebuli
– nekaj strokov česna
– 2 korenčka
– 2 jedilni žlici masla
– sol in poper po okusu
– 1 zelenjavno kocko
– smetano za kuhanje (navadno ali sojino)
– svež koriander.
Ko ste pripravili vse sestavine, bučo olupite, odstranite semena in narežite na kocke. Čebulo nasekljajte, korenje in česen pa na drobno narežite. Nato v loncu stopite maslo in na njem najprej prepražite čebulo, da postane steklena. Vzemite še česen in korenje ter pražite nekaj minut. Dodajte bučo in zelenjavno kocko ter vse skupaj prelijte z vodo, da prekrijete sestavine. Juho kuhajte na zmernem ognju približno 20-25 minut, dokler buča in korenje ne postaneta mehka. Ko je zelenjava kuhana, vse skupaj zmiksajte s paličnim mešalnikom ali v blenderju, dokler ne dobite gladke teksture. Dodajte smetano po okusu, solite in poprajte. Na koncu juho okrasite s svežim koriandrom.
Kremasta bučna juha je odlična jed, ki vas bo pogrela v hladnih zimskih dneh. Priprava je enostavna, rezultat pa bo navdušil vsakogar, ki si želi okusnega in zdravega obroka. Preizkusite ta recept in uživajte v toplini bučne juhe!

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh