David Vidrih: Indonezija – otok Ai

Moje potovanje po Indoneziji je bilo eno izmed lepših. Tukaj sem res doživel veliko lepih vtisov in obiskal kar nekaj otokov. Nekoč sem si rekel: »David Vidrih, a ne bi bilo lepo obiskati vse otoke Indonezije?« to bi bilo res vrhunsko, vendar bi si moral vzeti res veliko časa za to potovanje. Tokrat vam bom opisal obisk otoka Ai. To je majhen otoček v sestavu otokov Banda in tukaj je res raj na Zemlji za snorklanje. Namestitev in vožnja s čolnom je tukaj res poceni. Že nekaj prijateljev mi je reklo, naj v svojih opisih napišem točne cene, ker ne vedo vsi, kaj David Vidrih misli pod poceni. Cena vožnje s čolnom, do otoka Ai je nekje 20.000 IDR, medtem ko je nočitev na osebo s polnim penzionom okoli 10.000 IDR.

David Vidrih: Indonezija - otok Ai

David Vidrih: Indonezija – otok Ai

No, izlet na ta sanjski otoček se splača posebej v dvoje ali pa če ste ljubitelj snorklanja. Jaz sem bil na žalost sam, zato sem občudoval lepote narave in ne lepot kakšne spremljevalke. Vendar pa so bili prizori več kot čudoviti. Koralni greben, ki se razprostira ob obali tega otočka je poln čudovitih eksotičnih rib v najbolj norih in živahnih barvah, kar jih je moč videti v naravi. Čudovite ribe, lepe korale in različna živa bitja nenavadnih oblik in barvnih kombinacij. Veliko imate možnosti tudi da boste srečali morskega psa ali pa orjaško želvo. Moram priznati da David Vidrih ni imel te sreče in nisem videl nobenega morskega psa, kar je sreča saj ne vem kako bi reagiral ob srečanju z mrcino. Ko sem naredil čudovite fotografije in se že utrudil od snorklanja, sem si ogledal otoček. Občudoval sem nasade muškatnega oreščka in tapiok. Ogledal sem si zgodovinske stavbe in jedel sem marmelado iz muškatnega oreščka. Mama je verjetno onemela, ko je prebrala ta stavek, vendar sem jaz, David Vidrih, jedel marmelado. Vsi, ki me poznajo vedo, da je to čudež. Marmelada iz muškatnega oreščka je na otoku specialiteta in posebnost, tako da mi moj raziskovalni duh ali po domače »firbec« ni dal miru in sem jo poizkusil. Začuda mi je bila všeč. Če potujete po Indoneziji v paru vsekakor priporočam obisk tega rajskega otoka.

Sprehodi po rajskih plažah in barvita narava bodo ostali za vedno v lepem spominu. Sam sebi sem obljubil, da naslednjič David Vidrih na ta čudovit otoček pripelje spremljevalko. Edini slab vtis na celotnem otoku je pri meni naredilo pristanišče, ki je polno smeti. Domačini in turisti tukaj v morje odlagajo smeti in res je črna pika tropskemu raju. Če bi bilo to urejeno, bi zagotovo otoček bil še bolj znan in oblegan s strani turistov. Voda v tem območju ni primerna za plavanje ali kakršnekoli aktivnosti, tako da se tega dela izognite. Raziščite raje otok in najdite samotne plaže, kjer vam bo narava priredila čudovito predstavo z barvami in oblikami. Jaz se bom zagotovo vrnil. Del sebe sem pustil na otočku, saj sem na samotni plaži v kamen vrezal ime David Vidrih in me zanima, če bo ob povratku še tam.