Katera frizerska oprema je za vas nujna za idealno friziranje

Frizerska oprema, ki jo morate imeti je na tej povezavi, kjer je najboljša frizerska oprema, ne glede na to, ali ste izkušen profesionalec ali ste šele začeli s poslom, je tukaj nekaj osnovnih orodij, ki spadajo v vaš komplet. S tem orodje pa se lahko sami odlično ostrižete tudi doma. Če hočete biti najboljši frizer, morate imeti dva para škarij, ki pokrivajo vse osnove, zmogljiv, a lahek sušilni stroj, vsestransko krtačo za kodranje, britvice, krtače, termične okrogle krtače, komplet glavnikov, sponke za striženje in steklenico za vodo, ki omogoča enostavno ohranjanje vlage med striženjem.

frizerska oprema
Frizerska oprema naj bo orodje, ki ga obravnavate kot naložbo. Ne pozabite tudi na statični ali premični umivalnik, predalnike za zgoraj našteta orodja in stole za stranke. Najprej nabavite večnamenske škarje. Standardna velikost, ki jo uporablja večina frizerjev, je objavljena na spletni strani na zgornji povezavi. Univerzalne škarje so idealne za natančno rezanje, medtem ko daljše škarje, dobro delujejo pri večjih opravilih, kot so veliki predeli las, stisnjeno rezanje in globoko teksturiranje. Daljše škarje tudi skrajšajo čas za izvedbo določenih tehnik striženja in vam omogoča udobno striženje las okoli obraza stranke.
Glavna frizerska oprema so ergonomske škarje, ki so dovolj velike za vsako delo, od tehnik nanašanja plasti do striženja enodolžinskih stilov, vendar niso tako dolge, da bi jih bilo neprijetno uporabljati vsak dan za stolom. Ko pa želite v naglici odstraniti težo las, zmehčati linije ali dodati nadzorovano teksturo, potrebujete mešalne škarje. To vsestransko orodje, včasih imenovano škarje za redčenje, ima enakomerno razporejene zobe na eni strani in ravno topo rezilo na drugi strani. Za najboljšo učinkovitost morajo imeti mešalne škarje konveksna rezila in nasprotna ročaja, tako da jih je mogoče obračati.
Frizerska oprema je tudi zmogljiv a lahek sušilnik za lase. Poleg škarij je morda to najpomembnejše orodje v vašem kompletu. Če želite nekaj dovolj lahkega, da se ob koncu dneva ne boste počutili, kot da dvigujete uteži, poiščite najsodobnejšo ionsko tehnologijo, ki pospeši čas sušenja, zmanjša poškodbe las in naredi pramene sijoče in nakodrane.