industrijska vrata

Katera industrijska vrata izbrati za vaš poslovni prostor

Kako izbrati industrijska vrata? Da bi izbrali prava industrijska vrata, morate najprej vedeti, ali se bodo uporabljala notranja ali zunanja, nato morate poznati delovno okolje, v katerem bodo nameščena in opredeliti potrebno stopnjo varnosti, zato si oglejte tole povezavo https://www.adoor.si/industrijska-vrata/. To bo pomagalo ugotoviti iz katerega materiala naj bodo vrata. Jeklo je najpogostejša kovina, ki se uporablja za izdelavo vrat, ki se uporabljajo na območjih z visokim kriminalom. Vinil in aluminij sta druga trpežna materiala, ki se uporabljata pri izdelavi vrat.

industrijska vrata
Ko izbirate industrijska vrata poglejte, kako se odpirajo. Vrata se lahko odpirajo na več različnih načinov, kot so drsenje navzgor ali nihajna vrata, ki se odpirajo v desno ali levo. Druga vrata se odpirajo navzven ali navznoter. Upoštevanje načina odpiranja vrat je bistvenega pomena za zagotovitev, da operacije v vašem objektu potekajo gladko. Prostor, ki je na voljo za namestitev vrat, je pomembna omejitev, ki jo je treba upoštevati.
Izbirate lahko med ročnimi ali daljinsko vodenimi vrati. Industrijska vrata morajo biti praktična glede na predvideno uporabo. Uporaba vrat, širših od 10 metrov ni priporočljiva, saj se težje odprejo. Nekatera vrata stavbi dodajo estetsko vrednost. Les, kaljeno steklo in Lexan so materiali, ki se običajno uporabljajo za bolj sofisticirana vrata.
Sekcijska industrijska vrata so lahko uporabna v omejenem prostoru, saj tovrstna vrata za delovanje uporabljajo le zgornji del prostora. Ta vrsta vrat je velika, izdelana iz izolacijskih plošč in nameščena na prostem. Plošče so na tečajih in se dvignejo, da sprostijo prostor za kroženje. Glede na razpoložljiv prostor nad vrati bodo paneli dvignjeni navpično, z določenim naklonom ali drseči po stropu. Ta tip vrat je mogoče upravljati ročno ali s pomočjo motornega sistema. So zelo energetsko učinkoviti. Sekcijska vrata so težka in pri debelini (80 mm) praviloma zagotavljajo zaprtje skladišč, zgradb ali izolativno bolj občutljivih prostorov.
Industrijska rolo vrata so hitrotekoča fleksibilna vrata. Ta prilagodljiva, a toga industrijska vrata nudijo veliko lahkotnost in visoko hitrost odpiranja. Prilagojene so za prečkanje medsebojno izoliranih, zvočno ali toplotno izolativnih področij, ki zaradi pogostih prehodov zahtevajo številne gibe odpiranja in zapiranja. Ustvarjajo učinkovito ločevanje med proizvodnimi in skladiščnimi prostori. Vendar mehka vrata ne ščitijo pred vdorom.

Visoka hitrost odpiranja in zapiranja zmanjšuje izgubo toplote, kar zagotavlja prihranek energije. Ta vrata tudi zmanjšajo razpršitev zvoka in ščitijo pred prahom iz bližnjih delovnih območij.

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh