Kardiolog rešuje človeška srca

Kardiolog je specialist, ki se ukvarja s srcem. Srce pregleda lahko z ultrazvokom, d ugotovi, ali deluje pravilno in ali so kakšne spremembe na srcu. Lahko ugotovi povečanje, srca, pečanje, težave z žilami in podobno. Če hočete več vedeti o tem, sledite tej povezavi https://sanus-statera.com/kardiolog/. Preiskava srca z ultrazvokom je zelo varna in neboleča, ne čutite dejansko ničesar, ker zvok potuje po organu in sporoča računalniku podatke, ki na podlagi tega naredi sliko na ekranu. To vam dejansko lahko reši življenje. če ugotovi, da je kaj narobe in se takoj ukrepa. Pri tem pa kardiolog odigra lavno vlogo.

kardiolog

Zdravnik kardiolog tudi operira srce in vas potem ves čas spremlja. Tako imate svojega kardiologa, ki vas pozna. Svetoval vam bo, kaj naredite, da vam bo bolje in da bo srce zdravo. Ko vas bo kardiolog pregledoval z ultrazvokom, boste ležali na boku in boste lahko spremljali a ekranu potek pregleda. Na vas priklopi nekaj žic na koži in to je vse. Pregled je hiter in ni zahteven. Nanj se vam ni treba nič pripravljati. Samo naročite se in to je to. Če greste v zasebno ambulanto ni čakalnih vrst.

Med pregledom imate zgornji del telesa razgaljen in ste malo dvignjeni tako, da vam namestijo dvignjeno ležišče. BV miru ležite in opazujete dogajanje. Kardiolog bo pregledal srčne mišice in vam po pregledu povedal, kaj je odkril. Na koncu dobite EKG sliko delovanja vašega srca. Pregled ne traja prav dolgo, toliko časa, da se ugotovi delovanje vašega srca. Srce je gonilna sila našega teles in brez njega ne boste mogli živeti. Zato je dobro, da veste čim več o njem.

H kardiologu je možno, da vas bo napotil tudi vaš osebni zdravnik, če bo ugotovil, da imate določene težave in sumi, da je problem lahko srce. V tem primeru izbirate ali čakalno vrsto v državnem zdravstvu ali pa greste na zasebni pregled v ambulanto, kjer boste takoj na vrsti.