Logarska dolina – Neverjeten razgled

Logarska dolina so oblikovali ledeniki v Kamniško-Savinjskih Alpah. Več informacij o dolini si lahko ogledate na spletni strani http://www.lepote-slovenije.si/logarska-dolina/. Ko boste prispeli v dolino, se bo pred vami odrl čudovit pogled na dolino. Preplavila vas bodo čustva lepote in dogodivščin. Nekateri pravijo, da je dolina raj na svetu, saj so občutki, ki jih doživimo med ogledom doline neverjetni. Obiskovalci tudi spoznajo, da če so dolino že obiskali, bodo čustva vedno enaka. Glavna prednost doline je to, da je oddaljena od kakršne koli ceste.

Logarska dolina

Do doline lahko do stopate na več načinov. Logarska dolina je dostopna iz ceste, ki vodi iz osrednje Slovenije in Primorske na cesti Kamnik-Ljubljana proti Gornjem Gradu. Nekaj kilometrov pred prelazom Črnivec zavije cesta na  levo za Kranjski Rak in gre nato naravnost proti Podvolovljeku, nato do Luč in nazadnje do Solčave, nakar prispemo do Logarske doline. Za celotno pot potrebujete približno 2 uri.

Logarska dolina je tudi dostopna iz Gorenjske tako, da uporabite cesto, ki vas popelje čez Avstrijo in potujete po cesti Jezersko-Kranj, navzdol v Avstrijo. Malo pred vasjo Bad Vellach se zavije desno in nato se popeljete čez Pavličevo sedlo naravnost v Logarsko dolino. Za to pot potrebujete približno uro in pol.

Če prihajate iz vzhodne Slovenije in ste namenjeni v Logarsko dolino, se morate držati ceste Celje-Polzela, nato v smeri za  Mozirje, zavite proti Ljubnem ob Savinji, sledite cesti proti Lučam in tako prispete do Logarske doline. Tudi za to vožnjo boste potrebovali približno uro in pol.

Logarska dolina ima plačljiv dostop za avtomobile. Vstopnica za osebni avtomobil znaša 7 evrov, za kombi je vstopnica 8 evrov. Za turistični avtobus je vstopnica 30 evrov. Če imate motorno kolo je vstopnica 5 evrov. Obiskovalci, ki imajo kolo ali pa hodijo peš, lahko vstopajo zastonj. Logarska dolina omogoča uporabnikom električnih vozil brezplačni dostop. Za vse, ki hočejo vstopati v Logarsko dolino in se pripeljejo z osebnim vozilom, vendar nočejo plačati vstopnice, so pred dolino organizirana parkirna mesta, ki so brezplačna.