Multifunkcijska naprava hkrati tiska, skenira in fotokopira

Multifunkcijska naprava je tiskalnik, skener in kopirni stroj v enem in če kupite en stroj, dobite v njem vse te funkcije. Zato boste prihranili na prostoru in denarju. Multifunkcijska naprava je lahko majhna, za domačo uporabo ali velika, za industrijsko uporabo in za zahtevne uporabnike, ki imajo več kopij za kopirat in tiskat ter za zajemat dokumente, ki jih nato shranjujejo digitalno. V grobem jih lahko delimo na črno bele in barvne stroje. Katerega nabavite je odvisno od tega, kakšno podjetje ste, kakšen tisk in kopije potrebujete, kar se tiče skeniranja pa je seveda v obeh napravah možno skenirati barvno ali črno belo oziroma sivinsko.

multifunkcijska naprava
Velika multifunkcijska naprava namenjena podjetjem je robusten stroj, ki je narejen za delo, torej lahko ves dan dela in se ne bo pregrel ali pokvaril, ker ima tudi večje ventilatorje za hlajenje in vgrajene bolj vzdržljive dele, kateri se zlepa ne obrabijo. Seveda pa bosta redni servis in čiščenje znatno pomagalo pri tem, da bo ta naprava delovala brezhibno mnogo let in da bodo tisk ter skreni čisti in jasni.
Vsaka multifunkcijska naprava zmore te tri funkcije, torej tisk, skeniranje in fotokopiranje. Vse to zmote sama, torej lahko deluje samostojno. Lahko jo priklopite na računalnik in bo delovala preko njega ter operacijskega sistema ali pa jo lahko priklopite tudi na telefon in enako deluje. Profesionalna multifunkcijska naprava in pa tudi domača naprava delujeta lahko tudi s pomočjo upravljanja na daljavo preko pametnega telefona.
Najprej morate ugotoviti, ali ste zahteven uporabnik in ali ne potrebujete toliko storitev te naprave. Odvisno od tega boste kupili profesionalno ali pisarniško napravo, ki je manjša, ima manj črnila ali tonerja in jo lahko postavite na vsako mizo ali pod njo. Nato še ugotovite, ali tiskate zgolj A4 format papirja, ki je najbolj klasičen in standarden ali pa potrebujete še enkrat večji format A3. Nato še izberite, ali naj tiska barvo ali samo črno in že ste prišli od izbora lastne naprave. Če bo radi dodaten nasvet, se obrnite na prodajalca, da boste res kupili tisto, kar potrebujete.