Eterična olja so aromatične sestavine, ki jih najdemo v najrazličnejših rastlinah oz. njenih sestavnih elementih. Rečemo lahko, da so to imunski sistem rastlin, ki s svojim vonjem oz. sestavo odvračajo različne škodljivce ter parazite. Mnoge sproščujoče ter zdravilne učinke pa imajo tudi na človeško telo. Z njihovo uporabo lahko izboljšamo našo naravno odpornost, poskrbimo za boljšo kondicijo, dvignemo naše razpoloženje ali pa odišavimo dom.
Kljub temu, da imajo mnoge zdravilne lastnosti, jih ne štejemo med zdravila. Lahko pa nam pomagajo pri lajšanju nekaterih simptomov. Ker poznamo različne vrste eteričnih olj, ki so bila pridelana pod različnimi pogoji, vam svetujemo, da njihovi izbiri namenite nekaj pozornosti. Priporočamo vam, da izberete eterična olja terapevtske kakovosti deTerra. Slednja so organska, čista ter ne vsebujejo nobenih sintetičnih dodatkov. Rastline, iz katerih se olja proizvajajo, rastejo na posebej izbranih lokacijah, brez dodanih škropiv. Obdelava poteka pod točno določenimi pogoji, na podlagi skrbno testiranih standardov.
Eterična olja lahko uporabljamo na več načinov. Morda najbolj poznan izmed vseh, je aromatični način. Z vdihavanjem aromatičnih olj v naše telo vstopajo aromatične molekule. Pri tem lahko učinkovito vplivajo na sprostitev našega telesa, uravnavajo spomin, hormone, sinuse, pomagajo pa lahko tudi pri sproščanju emocionalnega stresa. Olja je mogoče uporabljati tudi z direktnim nanosom na kožo. Ta tehnika je odvisna predvsem od vsakega posameznika, saj so tovrstna olja zelo močna ter lahko v nekaterih primerih povzročajo tudi kožne reakcije. Priporočljivo je, da eterično olje pred nanosom razredčite. Na stopalih se bodo eterična olja najhitreje absorbirala, prav tako pa so odlična za masaže.
Ne nazadnje, lahko olja uporabljamo tudi za interno uporabo, tj. za vnašanje v telo. Za to so primerna izključno terapevtska olja, pri čemer resnično pazimo, da ne vzamemo prevelike količine. Nekateri zdravilci vzhodnjaške medicine s tovrstnimi olji zdravijo svoje paciente, na zahodu pa jih uporabljamo predvsem kot alternativni vir medicine ali v kulinariki.