Peči na pelete so revolucija

Človek že od nekdaj išče načine ogrevanja. Že nekaj let so sedaj najbolj prisotna drva in kurilno olje. Vendar kurilno olje je drago in pri drih so drage peči in kurjenje vzame veliko časa. Zato so tu peči na pelete. Peči na pelete so nov način ogrevanja, ki je cenejši od kurilnega olja in manj zahteven od kurjenja na drva.

 peči na peleteVsi smo jezni, ko pridemo v mrzlih dneh domov in moramo zakuriti na drva. To vzame čas im že tako smo utrujeni zaradi dela pa moramo še prenašati polena. Poleg tega moramo peč vedno očistiti in ko zakurimo statii zraven, da počasi dodajamo na ogenj. Da ne omenimo, da ne smete naložiti preveč namreč potem se lahko zgodi katastrofa. Lahko bi kurili na kurilno olje vendar je ta vse dražji. Odlična rešitev za vse te težave so peči na pelete. Peči na pelte delujejo popolnoma avtomatizirano. Same dodajajo pelete na ognej zato se nam ni treba obremenjevati s tem če smo naložili v peč.  Peleti proizvajajo tudi manj pepela zato nam peči ni potrebno čistiti vsak dan.

Peči na pelete so se najbolj uveljavile v Skandinaviji ravno zaradi cene pelet, ki je zelo majhna. Prednost peči na pelete je tudi to, da nam ni potrebno kupiti komplet novo peč. Preprosto dodamo gorilnik, ki je primeren za pelete, polža in zalogovnik. Vse kar morate skrbeti glede peči na pelete je to, da na vsake toliko časa očistite pepel in, da bo zalogovnik vedno poln. Dobra stran peči na pelete je tudi ta, da bo temperatura v hiši vedno enaka saj je polž narejen tako, da avtomatsko dozira pelete, ko zazna da temperatura pada pod želeno stopnjo.

Če se odločite za peči na pelete boste prispevali tudi okolju. Sedaj je odlična priložnost, da se ogrevate na pelete, ker vam Eko sklad povrbe 25% naložbe. Preko obrazca na naši spletni strani nas lahko kontaktirate za bilo kakšna vprašanja glede peči na pelete in z veseljem vam bomo pomagali. Ugodna in pametna rešitev tudi za reševanje okolja.