Prsna črpalka – Za lažje dojenje

Prsna črpalka so posebne naprave, ki lahko črpajo mleko iz vašega prsnega koša. Najem prsne črpalke je zelo enostaven postopek ter je tudi zelo cenovno ugodna odločitev za mnoge nove starše. Črpalke so zelo nežne in lahko tudi pomagajo ženskam, ki so v zadnjem mesecu nosečnosti.

Prsna črpalka

Velikokrat se lahko pridelovanje mleka začne več tednov ali pa mesecev pred porodom in to je lahko za nekatere ženske zelo ne prijetno. Mleko v prsih lahko povzroča utečenost prsnega koša. Zaradi tega imajo ženske lahko tudi zelo hude težave s hrbtenico. Prsna črpalka je zato idealna naprava za vse prihodnje in obstoječe matere.

Črpalke so zelo različne. Nekatere lahko upravljate ročno, nekatere pa uporabljajo posebne dodatne naprave za avtomatsko odvajanje mleka iz prsnega koša. Odvisno od količine mleka obstajajo tudi večje naprave za odvajanje večje količine mleka.

Najpogosteje se nove matere odločajo za ročno črpalko. Mleko, ki ga prsna črpalka pridobi iz prsnega koša, se lahko shranjuje in kasneje uporabi za dojenje novorojenčka. Črpalko največkrat uporabljajo matere dojenčkov, ki proizvajajo več mleka, kot lahko dojenček popije. V nekaterih primerih je tudi lažje dojiti iz steklenice. To je lahko, ko ste na poti ali pa na prostem, kjer je lahko za nekatere matere nerodno dojiti. Prsna črpalka vam omogoča enostaven način dojenja.

Črpalke, ki so na voljo za najem na spletni strani Baby nega, so zelo vrhunske kvalitete. Na voljo so tudi za nakup. Velikokrat lahko razni pripomočki za dojenčke pomenijo velike stroške. Za starše, ki imajo samo enega otroka, je to lahko zelo velik problem. To je zato, ker lahko uporabljajo črpalko samo za kratek čas med odraščanjem novorojenčka. Velikokrat morajo takšni starši te pripomočke prodati ali pa vrsti stran. Prsna črpalka postane ne uporabna, ko se otrok navadi na navadno mleko.

Zato je najboljša odločitev za nove starše najem črpalke, saj samo tako lahko pametno privarčevati na napravi, ki jo boste mogoče potrebovali le za nekaj tednov.