Salomon smučarski čevlji

Znamka Salomon je znana po raznovrstni športni opremi, med to pa se uvrščajo tudi odlični smučarski čevlji. Pravzaprav gre za proizvajalca, ki postaja nasploh vedno bolj priljubljen tako med profesionalnimi kot med rekreativnimi športniki. To ni nobeno presenečenje, saj je njihova ponudba zelo pestra, izdelki pa veljajo za kakovostne in so pisani na kožo raznovrstnim uporabnikom.

Cenovni in kakovostni razpon

Od znamke Salomon smo že vajeni, da kupcem ponuja izdelke preko celotnega cenovnega spektra. Ni pa nujno, da je s ceno povsem sorazmerna tudi kakovost, kar pomeni, da lahko tudi za ugodno ceno najdemo izdelke, ki se bodo zelo dobro obnesli v svoji vlogi. Smučarski čevlji Salomon glede tega niso nobena izjema, pravzaprav to pravilo kvečjemu potrjujejo.

salomon smučarski čevlji

Med cenejšimi smučarskimi čevlji že najdemo takšne, ki bodo po godu širokemu spektru uporabnikov. Gre namreč za vsestranske smučarske čevlje, ki se lepo podajo na vsako smučko, pri tem pa zagotavljajo varno in prijetno smuko na urejenih smučiščih. S takšnimi Salomon izdelki se bodo brez težav zadovoljili praktično vsi rekreativni smučarji, ki se na bele strmine podajo le nekajkrat na sezono – tem bodo Salomon smučarski čevlji zvesto služili skozi dolga leta.

Le nekoliko dražji so smučarski čevlji, ki že odkrito ciljajo na zahtevnejše uporabnike. To so recimo izdelki z oznako X PRO, ki so na voljo že za manj kot 300 evrov. Nedvomno je cena ugodna glede na to, da gre za odlične smučarske čevlje, ki bodo svoje delo brez težav opravljali skozi več sezon. Še nekoliko zajetnejšo ceno pa imajo profesionalni smučarski čevlji, ki so sicer dostopni tudi bolj zagrizenim rekreativcem. Izdelki iz serije X MAX RACE so na primer na voljo za slabih 400 evrov, kar je še vedno dobra cena, če upoštevamo vrhunske lastnosti takšnega smučarskega čevlja.

Salomon smučarski čevlji za najzahtevnejše

Nekaterim uporabnikom pa niti tekmovalni smučarski čevlji najvišjega cenovnega razreda ne bodo zadoščali. To so na primer turni smučarji, ki potrebujejo prilagojeno opremo. Salomon je tem uporabnikom pozorno prisluhnil in pripravil različne rešitve, ki so za takšen namen kot nalašč. Turni smučarski čevlji Salomon se odlično obnesejo pri gazenju navkreber po zasneženem pobočju, še bolj pa navdušujejo pri spustu v dolino.