Ste že kdaj probali ribolov na morju s čolnom?

Vsak od nas se skozi leto bori v službi, no, vsaj večina nas je takšnih in vsi mi komaj čakamo poletje in tople dni, da se odpravimo nekam na slovensko ali hrvaško obalo, kjer bomo lahko dali svoje možgane malce na »off« in za kakšen teden ali dva pozabili na vse tisto, s čimer se ukvarjamo vsak dan. Ko ste enkrat »na lušnem«, se vsak posameznik zamoti na svoj način – nekateri se vsako jutro ali večer odpravijo na tek, ter tako preznojijo svoje telo, spet drugi se v popolnosti prepustijo lenarjenju in cele dneve samo poležavajo na plaži. Obstajajo pa tudi takšni, ki naredijo kaj za zdravo večerjo in se zjutraj ali zvečer odpravijo na kakšen morski ribolov!

ribolov

Sedaj ste se sigurno vprašali, zakaj se je najbolje odpraviti v lov ravno zjutraj ali zvečer? Razlog je preprost – skozi poletje se znajo temperature zraka dvigniti precej visoko in to je čas, ko tudi ribe iščejo neko zatočišče in skrivališča, kar pomeni, da opoldne ni ravno najboljši čas za ribolov. Če torej imate kakšno možnost, da se odpravite na ribolov na morju s čolnom, zna biti to odlična rešitev – kot prvo boste s čolnom lahko poiskali odlične kotičke, kjer je voda nekoliko bolj globoka in ima zato tudi malce bolj ugodne temperature in kot drugo, na tak način lahko vi poiščete ribe, ne pa ona vas!

Torej, če vse skupaj poenostavimo – da bi v morskem ribolovu lahko čim bolj uživali in posledično na dopustu ujeli tudi kakšno ribo za večerjo, je potrebno ujeti pravilen termin v dnevu. Ob vsem tem pa je vsekakor potrebna tudi pravilna ribiška oprema, kot tudi nekaj znanja, da bi lahko prelisičili ribe, kot so orada, brancin ter mnoge druge morske ribe, ki jih najdete v naših vodah in v vodah naših sosedov. A kljub vsemu, ne pozabite na tisto najbolj važno – ste na dopustu, zatorej, četudi ostanete brez ulova, uživajte v vsakem trenutku, ko ste na morju ali ob njem!