Vrtni kamini za prave ljubitelje žara

Spomladi in poleti je najlepše, ko se z družino ali prijatelji usedete na vrt in uživate ob najljubši hrani z žara. Kamini za na vrt so v takih letnih časih nujna oprema, saj z njihovo pomočjo za najbližje pripravite okusno hrano, ki popestri dan. Vsi, ki so ljubitelji žara in z njegovo pomočjo hrano pripravljajo večkrat, morajo za svoje specialitete izbrati žar, ki bo zadovoljil še tako zahtevne potrebe in vrtni kamini zagotovo spadajo v ta razred. Težko je namreč dobiti žar, ki bo presegel kvaliteto žara iz kamna, kakršne uporabljajo v vseh priznanih restavracijah.

vrtni kamini

Materiali pri vrtnih kaminih

Vrtni kamini so izdelani iz materialov, ki so primerni za zunanje vplive. Odporni so na vse mogoče vremenske razmere, obenem pa so primerni za uporabo tako v pečeh kot tudi v kuhinjah in kaminih. Za elemente, kjer se kuri, kot so peči in žari se uporablja pečarski šamot. Ta je ustrezno odporen in zagotavlja, da se ogenj ne more širiti. Pulti so navadno izdelani iz granita, ki je zaradi odpornosti primeren tudi za zunanjo uporabo. Za ostale kuhinjske elemente, ki dopolnjujejo peč in pult, kot so omarice, pa se uporablja les ali kovina. Se je pa pri izvedbi vsakega vrtnega kamina možno dogovoriti o željah in pričakovanjih naročnika, da se izdela po naročilu točno tak letna kuhinja, ki si jo naročnik želi.

Pri vseh oblikah vrtnih kaminov je med najbolj pomembnimi lastnosti dno peči. Ta je tako pri pizza peči kot pri žarih izdelana iz šamotnih pekovskih plošč, ki omogočajo optimalno temperaturo za peko. Tako bodo vrtni kamini ne glede na to, ali so namenjeno peki manjših količin hrane ali pa so namenjeni peki za večje dogodke, na koncu pečeni na nivoju najboljših žar mojstrov.

Letne kuhinje za vsak vrt

Pri podjetjih, kot je Pečarstvo Horvat se zavedajo, da bodo letni kamini v uporabi več let, poleg tega pa bodo del vrta v vseh letnih časih. Zato se je potrebno prilagoditi velikosti in stilu vrta, obenem pa je treba upoštevati naročnikove želje, ki bo najbolje vedel, kakšne so njegove potrebe. Strokovnjaki pri projektiranju upoštevajo želje, zraven pa še svetujejo, da bodo vrtni kamini izpadli unikatno in najboljši za vsakega posameznika.