Vrhunski 3d printing

Ker je današnje življenje podrejeno hitremu tempu, si večina od nas želi tudi hitre izdelave ter tudi dostave izdelkov, ki si jih naročimo. Za 3d printing vemo že skorajda vsi, saj v današnjem času v tej obliki izdelave že lahko dobimo izdelek za vsakdanjo rabo. 3d printing je odlična zadeva, kajti izdelki so narejeni zelo hitro, večinoma pa so narejeni iz plastike. Zelo hitro se lahko tudi spremeni specifikacije posameznega kosa, kajti 3d printerji so vodeni s pomočjo računalniškega programa, v katerem se izdela 3D oblika našega želenega proizvoda. Prve kose, ki jih naročite pri Depromi, vam lahko naredijo že v manj kot enem dnevu, kar je pa odvisno od tega kolikšne so mere naročenega izdelka oziroma serije.

3d printing

Pri 3d printingu je zelo malo stroškov, saj nimamo proizvodnih stroškov- v to vključujemo odpadke, nastavitve, demontažo, čiščenje ter organizacijo in pripravo dela. Prav tako nam ni potrebno investirati v orodja in naprave. Enako je s kosi, ki jih naredimo in le ti dosežejo mehanske lastnosti injekcijsko brizganih kosov. Zato tukaj niso potrebne zaloge, saj je tiskanje zelo učinkovito in hitro.

Se sprašujete če 3d printing spreminja svet, družbo? Zelo veliko je teorij. V zadnjih letih  je 3d printing postal zelo razširjen, zmanjšala se naj bi tudi potreba po transportu, saj bomo izdelke lahko naredili kar doma, s tem pa se bi zmanjšal izvoz oziroma tudi uvoz. Tudi v podjetjih je 3d printanje čedalje bolj popularno, kajti s tem si zmanjšujejo stroške, manj onesnažujejo okolje.

Kakšen vpliv pa bi to imelo na proizvodnjo, se bo povečala brezposelnost? 3d printing ima torej številne prednosti. Sčasoma nebi bilo več potrebe po uvozu, saj bi izdelke naredili v lokalnem okolju. S tem bi denar ostal doma. Leta 2003 je bilo v 3d printingu narejenih manj kot 4% kosov , v letu 2014 pa skoraj 35% kosov. Podjetje Deproma vam ponuja ugodno ter kvalitetno izdelavo izdelkov z najboljšo resolucijo tudi v najmanjših detajlih.