Išias, bolečina v predelu nog

Mislim, da je marsikdo že imel kdaj kakšne težave oziroma bolečine v predelu nog. Mogoče ste te bolečine zdravili kar doma, če niso bolečine popustile pa ste sigurno šli do zdravnika. In takrat vam je zdravnik rekel, da imate išias. To ni bolezen nog, ampak so težave v spodnjem delu hrbtenice in se bolečine navadno pojavijo po okončinah. Kako se soočiti z išiasom je sigurno pogosto vprašanje, ko se nam pojavijo te bolečine. Najboljša varianta je kakšno mazilo, da nam olajšajo bolečine, ki so nastale ob išiasu.

Največkrat se držimo za spodnji del križa, ko ugotovimo, da imamo išias. Ta bolečina se grozno začne širit prek naše zadnjice tudi vse do meč in stopal. Ta bolečina je lahko kar močna in pekoča, zato je najboljša rešitev takrat, da počivamo. Težko je povedat kako se namestiti, da nam bo boljše. Najboljši položaj takrat izberite sami, da vas ne bo preveč bolelo. Pojavijo se lahko tudi mravljinci po stopalih, kar pa vemo, da ni prijeten občutek. Največkrat se išias pojavi v enem predelu nog, redko kdaj se pojavi kar v obeh nogah. Nekateri si išias lajšajo tudi z gretjem okončin, oziroma tam kjer jih boli. Tudi hoja jim pomaga, najbolj pa začutijo bolečine kadar zakašljajo ali naredijo hiter gib.

Išias ni pogost pojav prav tako ne vemo kdaj ga bomo dobili. Tudi ni nikjer zapisano zakaj ga dobimo, kaj naredimo narobe. Na spletni strani, ki jo najdete zgoraj je navedenih nekaj vzrokov ampak lahko ga pričakujemo vedno. Hrbtenica je občutljiva in kadar ji kaj ne ustreza nam to tudi pokaže. Pojavijo se razne bolečine in nastopi lahko tudi išias. Sama ga še nisem imela, poznam pa kar nekaj ljudi, ki so mi povedali, da to ni prijetna zadeva in zna kar močno bolet. Zato jo nikomur ne privoščimo in se moramo paziti.