Montažne hiše

Montažne hiše so glede na naš sodobni način bivanja najboljša rešitev. Cene montažnih hiš se lahko primerjajo s cenami klasičnih zidanih hiš, vanje pa se lahko vselimo že po nekaj mesecih. Poiščite svojo sanjsko montažno hišo na montažnehiše.com.

Poleg konkurenčnih cen in možnosti vselitve v zelo kratkem času montažne hiše zagotavljajo tudi bistveno nižje stroške ogrevanja. Zaradi nizke teže, jih je možno postaviti na vse vrste terenov. Tudi tanjši zidovi niso vedno slabost, saj omogočajo več notranjega prostora. Zaradi ekološke gradnje in zagotovljene energetske varčnosti lahko zanje pridobite tudi subvencijo ali kredit Eko sklada. S tem boste še dodatno znižali stroške gradnje.

Montažne hiše se v marsičem razlikujejo od klasičnih, predvsem pa je v ospredju sam način gradnje, kot tudi hitrost. Vsi posamezni elementi montažnih hiš so namreč že izdelani v proizvodnih dvoranah, na želeni lokaciji pa vam potem hišo samo še montirajo. Krajši je tudi postopek urejanja dokumentacije, saj od podpisa kupoprodajne pogodbe do dneva postavitve oziroma vselitve minejo samo dva do največ trije meseci, medtem ko se pri klasičnih to obdobje lahko zavleče do leta ali celo leta in pol.

Montažne hiše imajo številne prednosti v primerjavi z zidanimi, zato zanimanje zanje vse bolj narašča. Še pred kratkim se je zanje odločalo le majhno število domačih kupcev, v zadnjem času pa je resnih interesentov iz dneva v dan več. Vendar pri nas še vedno zanimanje za montažne hiše ni na tako visoki ravni kot v nekaterih drugih razvitih evropskih državah. Večina ljudi v Sloveniji je namreč še vedno prepričanih, da je gradnja montažnih hiš manj kakovostna od klasične, zato so do njih še zelo nezaupljivi.

Vendar to še zdaleč ni res. V preteklosti je mogoče takšna gradnja res imela več pomanjkljivosti, toda kakovost gradnje sodobnih montažnih hiš že dohiteva oziroma je že na ravni gradnje klasičnih hiš. Z uporabo naravnih materialov je omogočeno večje udobje bivanja in varčevanje pri stroških ogrevanja.